Werkwijze

Werkwijze

De werkwijze van Bij Ons Kindercoaching
Een verschil tussen een kindercoach en een andere therapeut is dat een kindercoach een werkwijze zoekt die past bij jouw kind en niet omgekeerd. Wij kijken dus echt naar wat je kind nodig heeft en daar stemmen we onze begeleiding op af. Wanneer een kind gaat geloven in zijn kwaliteiten, wordt de focus verschoven van ‘het probleem’ naar zelfkennis. De begeleiding duurt over het algemeen  ongeveer drie maanden met in totaal gemiddeld zo’n 6-8 sessies.

Hoe ziet een traject er in grote lijnen uit?
We maken meestal kennis via een telefoongesprek of een mailwisseling. Vervolgens plannen we een oriënterend intake gesprek van ongeveer één uur. Tijdens het gesprek kijken we eerst of het klikt. Klikt het? Dan bespreken we de hulpvraag, onze werkwijze en de mogelijkheden die wij kunnen bieden. Afhankelijk van de hulpvraag, de wensen, de vorm en de duur, bieden wij een coachingsvoorstel op maat. Elk traject wordt afgesloten met een evaluatiegesprek.

Vergoeding
Kindercoaching wordt over het algemeen niet vergoed. Je kunt het echter altijd even checken bij je zorgverzekeraar. Wanneer je kind een persoonsgebonden budget heeft dan kan de begeleiding vanuit dit budget betaald worden. Je kunt de kosten bij de belastingaangifte opvoeren als buitengewone uitgaven. Onder de noemer ‘psychosociale hulpverlening’ kunnen de sessies als aftrekpost bij de inkomstenbelasting opgevoerd worden.

Handig om te weten:
Tot 24 uur van tevoren kan een afspraak kosteloos geannuleerd worden.
Bij Ons Kindercoaching gaat niet zonder toestemming in gesprek met derden.

Klik hier voor onze tarieven.