Pomodoro techniek

Pomodoro techniek

Huiswerk maken lijkt bij anderen vanzelf te gaan. Toch is dat heel vaak niet het geval. Het probleem is bijna altijd het effectief kunnen leren en het kunnen plannen. Juist daar kunnen wij jouw kind bij helpen!

Bij Ons leert elk kind dat het kan leren & plannen op de manier die bij hem past. Hierdoor krijgt het kind meer zelfvertrouwen en motivatie. De resultaten gaan gegarandeerd vooruit. Zit jouw kind regelmatig uren boven de boeken, zonder daarna de lesstof echt goed te kennen? Frustrerend en zonde van de tijd! En een tegenvallend cijfer motiveert nou ook niet echt… De kans is groot dat je kind niet effectief leert. De oplossing is heel simpel:  effectief leren en goed plannen! Als je effectief leert, begrijp en onthoud je ook echt wat je leert. En geloof ons: dit hoeft niet meer tijd te kosten! Als je het maar op de juiste manier doet.

Veel leerlingen vinden het moeilijk om zich te concentreren. Dit heeft vaak verschillende oorzaken:

  • Geen discipline
  • Afleiding
  • Geen overzicht

Herkenbaar? Kom Bij Ons!

Bij Ons werken we hier aan. Dat doen we door middel van de Pomodoro-techniek.
De Pomodo-watte? De Pomodoro techniek!
Pomodoro is een methode die werkt aan studieontwijkend gedrag. Het helpt de leerling om een grote taak op te delen in hapklare brokken die vervolgens doelgericht uit worden gevoerd. Pomodoro is ideaal voor iedereen die zich er niet toe kan zetten om te beginnen met studeren, opziet tegen een berg werk en om de haverklap afgeleid is.

Het enige wat je voor Pomodoro nodig hebt, is een kookwekker en pen en papier.

Positieve effecten van Pomodoro zijn:

  • Sneller starten met het huiswerk.
  • Weten wat je NU precies moet doen.
  • Afleiding kunnen negeren.
  • Doorzettingsvermogen en discipline trainen.
  • Meer bewust zijn van tijd.

Hoe zit dat dan met die tomaat?

De Pomodoro-techniek is al in de jaren ’80 bedacht.  Francesco Cirillo merkte dat hij maar niks gedaan kreeg wanneer iedereen aan zijn hoofd bleef zeuren en hij constant last had van afleiding. De Italiaan wist dat hij zichzelf moest gaan heropvoeden. Hij pakte een timer uit de keuken, die er toevallig als een tomaat  (‘pomodoro’ in het Italiaans) uitzag en zette hem op 25 minuten. Precies genoeg tijd om een taak gedaan te krijgen en daarna even rust te nemen. Dat bleek prima te werken. Vanaf toen wist iedereen om hem heen wanneer Francesco ‘midden in een Pomodoro’ zat en lieten ze hem met rust wanneer nodig.