Kindercoaching

Kindercoaching

Kinderen horen blij en gelukkig te zijn. Wanneer dit even niet lukt is daar vaak een reden voor en kan een duwtje in de goede richting er weer voor zorgen dat jouw kind positief in het leven staat. Wij hebben de tools in handen om jouw kind daarbij te begeleiden en te helpen.

Wij zijn van mening dat elk kind, bijvoorbeeld na een scheiding of een andere heftige gebeurtenis, recht heeft op een vertrouwenspersoon waar hij alles mee kan delen. Wij willen graag deze rol vervullen.

Bij Ons kindercoaching biedt coaching aan voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar.

Hoe kan kindercoaching  jouw kind helpen?

Kindercoaching is een laagdrempelige, kortdurende en praktische begeleiding voor kinderen en hun ouders. Tijdens de coaching werken wij oplossingsgericht en proberen wij te kijken voorbij de problemen. Wij geloven dat de antwoorden die er zijn al in het kind zelf zitten. Samen met je kind gaan we op zoek naar zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Zo wordt er bijvoorbeeld aan het zelfvertrouwen gewerkt en doet het kind zelfkennis op. Het resultaat? Een blij en gelukkig kind!

Wie zijn de kindercoaches van Bij Ons? Graag stellen wij ons aan je voor:

Ilse van den Broek kindercoach Zandvoort

Ik ben Ilse van den Broek, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Als kindercoach vind ik het een uitdaging om met kinderen te werken en ze te begeleiden. Het geeft mij veel voldoening om kinderen te coachen. Ik begeleid de kinderen  in het zoeken naar hun eigen talenten, waarbij ze deze talenten gebruiken om oplossing te vinden voor hun eigen  probleem. Het is prachtig om hun zelfvertrouwen weer te zien groeien!

Naast kindercoach,  sta ik al ruim 20  jaar als leerkracht voor de klas en heb ik veel kinderen onder mijn hoede gehad. Ik heb voor een aantal van deze kinderen het verschil kunnen maken. Ik ben voor hen de steun geweest die ze op dat moment nodig hadden. Ik hou van het leraren vak, ben dol op kennisoverdracht, maar ik wil nog liever de kinderen een stap verder helpen die mij het hardste nodig hebben. Er vallen teveel kinderen in het onderwijs buiten de boot.

Daarom heb ik de stap gemaakt om mij als kindercoach te scholen. Bij Jeannette Stam heb ik de Magie van Kindercoaching  mogen ontdekken. Want dat is het: Magie zonder trucs! Ik merkte dat deze opleiding me ontzettend enthousiast maakte. Als kindercoach help ik het kind op een respectvolle manier om de eigen kwaliteiten en mogelijkheden te ontdekken. Ik bied daar waar nodig een extra steuntje in de rug. Elk kind op zijn eigen manier.

Mijn specialisatie ligt bij jongvolwassenen die wat te verwerken hebben.
Samen met het kind en zijn ouders zoek ik vervolgens naar wat het kind nodig heeft. In deze rol hoop ik hier met mijn kennis, ervaring en intuïtie een positieve bijdrage aan te mogen leveren.

Ik hoop dat ik nog bij veel kinderen even mee mag lopen op het levenspad  om ze te laten ontdekken dat ze zelf  het verschil kunnen maken!

Praktijk Bij Ons Yvette van Kleef

Ik ben Yvette van Kleef, gescheiden en moeder van 2 puberdochters. Ik woon in Zandvoort en ben werkzaam als juf op een basisschool in Haarlem. Ik geniet nog altijd van het werken met kinderen; ik hou van hun open, verfrissende blik op de wereld en de onbevangenheid die ze hebben.
Na diverse jaren voor de klas, voelde ik wel steeds meer de behoefte om individueel te werken met kinderen en dieper in te kunnen zoomen op problemen waar een kind tegenaan loopt.
Vanuit deze behoefte heb ik de opleiding tot kindercoaching gevolgd aan de academie van Magie voor Kindercoaching.

Ik kwam tot de ontdekking dat als het gaat om rouwverwerking na een scheiding of overlijden er nauwelijks ondersteuning is voor kinderen en jongeren. En omdat dit (helaas) bij het leven hoort, wil ik hen helpen hier mee om te gaan, zodat zij met zelfvertrouwen zich weer verder kunnen ontwikkelen.