Kindercoaching

Kindercoaching

Kinderen horen blij en gelukkig te zijn. Wanneer dit even niet lukt is daar vaak een reden voor en kan een duwtje in de goede richting er weer voor zorgen dat jouw kind positief in het leven staat. Wij hebben de tools in handen om jouw kind daarbij te begeleiden en te helpen.

Wij zijn van mening dat elk kind, bijvoorbeeld na een scheiding of een andere heftige gebeurtenis, recht heeft op een vertrouwenspersoon waar hij alles mee kan delen. Wij willen graag deze rol vervullen.

Bij Ons kindercoaching biedt coaching aan voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar.

Hoe kan kindercoaching  jouw kind helpen?

Kindercoaching is een laagdrempelige, kortdurende en praktische begeleiding voor kinderen en hun ouders. Tijdens de coaching werken wij oplossingsgericht en proberen wij te kijken voorbij de problemen. Wij geloven dat de antwoorden die er zijn vaak al in het kind zelf zitten. Samen met je kind gaan we op zoek naar zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Zo wordt er bijvoorbeeld aan het zelfvertrouwen gewerkt en doet het kind zelfkennis op. Het resultaat? Een blij en gelukkig kind!

Wie is de kindercoach van Bij Ons? Graag stel ik mij aan je voor:

Ik ben Ilse van den Broek, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Als kindercoach vind ik het een uitdaging om met kinderen te werken en ze te begeleiden. Het geeft mij veel voldoening om kinderen te coachen. Ik begeleid de kinderen en hun ouders  in het zoeken naar hun eigen talenten, waarbij ze deze talenten gebruiken om oplossing te vinden voor hun eigen  probleem. Het is prachtig om hun zelfvertrouwen weer te zien groeien!

Naast kindercoach,  sta ik al bijna 25  jaar als leerkracht voor de klas en heb ik veel kinderen onder mijn hoede gehad. Ik heb voor een aantal van deze kinderen het verschil kunnen maken. Ik ben voor hen de steun geweest die ze op dat moment nodig hadden. Ik hou van het leraren vak, ben dol op kennisoverdracht, maar ik wil nog liever de kinderen een stap verder helpen die mij het hardste nodig hebben. Er vallen teveel kinderen in het onderwijs buiten de boot.

Daarom heb ik de stap gemaakt om mij als kindercoach te scholen. Bij Jeannette Stam heb ik de Magie van Kindercoaching  mogen ontdekken. Want dat is het: Magie zonder trucs! Ik merkte dat deze opleiding me ontzettend enthousiast maakte. Als kindercoach help ik het kind op een respectvolle manier om de eigen kwaliteiten en mogelijkheden te ontdekken. Ik bied daar waar nodig een extra steuntje in de rug. Elk kind op zijn eigen manier.

Mijn specialisatie ligt bij het 9-jarige kind, wist je dat dit een hele mooie bijzondere levensfase is, waar een heleboel gebeurt? Daarnaast richt ik me graag op jongvolwassenen die wat te vertellen en wat te verwerken hebben. Er gebeurt zoveel in dat puberbrein!
Samen met het kind en zijn ouders zoek ik vervolgens naar wat het kind nodig heeft. In deze rol hoop ik hier met mijn kennis, ervaring en intuïtie een positieve bijdrage aan te mogen leveren.

Ik hoop dat ik nog bij veel kinderen even mee mag lopen op het levenspad  om ze te laten ontdekken dat ze zelf  het verschil kunnen maken!