Huiswerkcoaching

Huiswerkcoaching

Een unieke vorm van huiswerkbegeleiding gericht op coaching.

Als bovenbouw leerkracht hebben wij in de praktijk ontdekt dat kinderen echt enorm veel moeite hebben met het leren plannen en het omgaan met huiswerk. Er komt zoveel op hen af wanneer ze starten in de brugklas!

Wanneer je dan zelf een werkende ouder bent en je thuis een puber hebt rondlopen die niets van jou aanneemt (dat weten we zelf ook uit eigen ervaring) dan is het lastig voor alle betrokken partijen om gemotiveerd te blijven. De pijlers, die wij voor onze praktijk belangrijk vinden, zijn:  doelgericht werken, duidelijke handvatten, plannen en je eigen leer voorkeuren leren kennen . Vanuit deze gedachte is onze werkwijze ontstaan.

Bij Ons laten wij kinderen vanuit hun eigen kracht werken. Door elk kind te laten ontdekken waar zijn sterke kant van leren ligt, kan een kind veel efficiënter werken, logisch toch?

Leren plannen is net als fietsen: oefenen, oefenen, oefenen!

Bij Ons werken we met de Pomodoro-techniek, waarbij er vooral efficiënt kan worden geleerd. Bij deze techniek deel je je tijd op in zones, waarbij je duidelijke doelen stelt. Nieuwsgierig naar wat dit inhoudt? Kijk dan op deze pagina.

Elk kind dat Bij Ons komt voor huiswerkcoaching, werkt met de door ons  ontwikkelde huiswerkplanner.
De HSWRKPLNNR biedt overzicht en duidelijkheid.

“Wist je dat maar liefst 8 van de 10 leerlingen vastloopt met het plannen van het huiswerk?”

Daarnaast bieden wij alle kinderen die Bij Ons het huiswerkcoaching traject volgen, een Meervoudige Intelligentie test aan. Deze test is door ons ontwikkeld en geeft voor veel kinderen meer duidelijkheid in de leerstijl die het beste bij hen past.