VrijdagBlog 22 februari 2019

VrijdagBlog 22 februari 2019

Huiswerkbegeleiding is HOT!

Laatst kwam er een nieuwsitem van RTL Nieuws voorbij: Huiswerkbegeleiding is HOT: ‘Thuis is er teveel afleiding’ 

In dit item gaan ze in op de behoefte die momenteel speelt. Voor ouders is het fijn om kinderen buiten de deur huiswerk te kunnen laten maken. Er is duidelijk behoefte aan extra hulp. Laten wij daar nu net op ingesprongen zijn! Ruim een jaar geleden zijn wij hiermee aan de slag gegaan en wij ontdekten dat hier nog echt wat werk te verzetten was. Maar we wilden het wel graag op onze eigen manier doen. Op ons moodboard wat we vervolgens maakten, kwam duidelijk naar voren dat we vooral graag de huiselijke sfeer wilden behouden. 

Vervolgens  hebben we  getwijfeld: Zandvoort of Haarlem?  Het is Zandvoort geworden. Niet alleen omdat we er wonen, maar ook omdat dit concept nieuw is voor Zandvoort. Toen Arliene en Mischa van The Academy ons de ruimte boden, was voor ons het cirkeltje rond.

Ondertussen zijn we afgelopen september gestart en de kinderen die Bij Ons zijn begonnen, zijn er nog allemaal. Het gaat goed!

Waarom nu kiezen voor huiswerkbegeleiding buiten de deur? Zoals in het artikel ook  al wordt genoemd is de afleiding thuis door sociale media en mobieltjes het grootste probleem van deze generatie jongeren. Bij Ons mag het mobieltje echt wel, maar alleen in de pauzes, de rest van de tijd staat hij op vliegtuigstand. Ook het feit dat beide ouders nu steeds vaker fulltime werken, vraagt om teveel zelfstandigheid van de jonge puber. Deze nieuwe ontwikkelingen zijn voor ons de aanleiding geweest om Bij Ons te starten. 

Is elk huiswerkinstituut succesvol? Naar onze mening niet. Het gaat juist om de persoonlijke aandacht en kwaliteit die je biedt. Wij werken in een vooral niet schoolse zetting.   Een kopje thee, een koekje, een praatje vinden wij belangrijk. De kids zijn vooral dol op de broodjes Bapao, de soepjes en de tosti’s.

Ons doel is om kinderen te laten zien dat ze het wél kunnen, ze succes momenten te gunnen, ze te laten groeien. Door ze  structuur te bieden middels een planner laten wij ze zien dat ze zelfs tijd over kunnen houden, door efficiënt te leren. Wanneer we dan een enthousiast appje krijgen met de tekst: ik had een 8,7 voor Latijn!’ dan is onze dag weer goed. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *